31 d’ag. 2012

Primers dies a Cambodja

Fa sis dies que vaig arribar a Cambodja des de Chau Doc, la darrera parada a Vietnam. Ara que ja m'havia acostumat als dongs vietnamites, als sleeping bus, als morning glorys i als spring rolls...ja,ja,ja...ara toca pensar en riels i dòlars (un cacau quan et tornen el canvi mig en riels i mig en dòlars...) i esbrinar què és el millor que es pot menjar per aquí... Ja us dic, però, que serà difícil superar la cuina vietnamita!!!.

Aquest és un plat típic cambodjà...l'Amoc, una mena de curri de peix o de carn, amb salsa de coco, lemongrass (una herba amb gust a llimona...com bé diu la paraula...) i fulles de banana...molt bo.


Bé, a banda de fer turisme gastronòmic...aquests dies també m'he passejat per Phnom Penh i Battambang. 

Royal Palace, Phnom Penh


A Phnom Penh també he anat al Museu Tuol Sleng, una escola que els Khmer rojos van convertir en centre de tortura i als Killing fields, un centre d'extermini. En un altre post parlaré d'aquest tràgic període de la història cambodjana (1975-79) en el que van morir tres milions de persones, d'una població de vuit.



 Ruta en moto pels voltants de Battambang...amb xàfec inclòs!



 Prasat Banan





1 comentari:

neus ha dit...

Aloha Cambodja!!

Quina pinta més bona que fa aquest plat de bananas amb coco farcit d'herbes i amb salsa de peix al curri amb raspadura de llimona ... ;-) Per aquí continuem amb el pa amb tomàquet!!

Petonet i bona ruta!!