31 d’ag. 2012

Primers dies a Cambodja

Fa sis dies que vaig arribar a Cambodja des de Chau Doc, la darrera parada a Vietnam. Ara que ja m'havia acostumat als dongs vietnamites, als sleeping bus, als morning glorys i als spring rolls...ja,ja,ja...ara toca pensar en riels i dòlars (un cacau quan et tornen el canvi mig en riels i mig en dòlars...) i esbrinar què és el millor que es pot menjar per aquí... Ja us dic, però, que serà difícil superar la cuina vietnamita!!!.

Aquest és un plat típic cambodjà...l'Amoc, una mena de curri de peix o de carn, amb salsa de coco, lemongrass (una herba amb gust a llimona...com bé diu la paraula...) i fulles de banana...molt bo.


Bé, a banda de fer turisme gastronòmic...aquests dies també m'he passejat per Phnom Penh i Battambang. 

Royal Palace, Phnom Penh


A Phnom Penh també he anat al Museu Tuol Sleng, una escola que els Khmer rojos van convertir en centre de tortura i als Killing fields, un centre d'extermini. En un altre post parlaré d'aquest tràgic període de la història cambodjana (1975-79) en el que van morir tres milions de persones, d'una població de vuit.



 Ruta en moto pels voltants de Battambang...amb xàfec inclòs!



 Prasat Banan





26 d’ag. 2012

Eran una, dos y tres...


Ara que ja no estic acompanyada de les dues mosqueteres bigotudes...m'hauré de buscar un d'Artagnan, no?...ja,ja,ja...gràcies mil per la vostra energia, bon humor, risas, petons i abraçades. Cam on!!!

Mentre m'acostumo a viatjar sola de nou, aquí us deixo alguns dels nostres moments...

Vam començar amb una...a la resta ens van convidar...ja,ja,ja...
Vam pagar els plàtans a preu d'or...sense comentaris...
 
 
Ui! aquesta se m'ha colat!



On hi caben dos, hi caben tres...i a vegades quatre i cinc!!!








24 d’ag. 2012

Darrera parada: Delta del Mekong


Després de la ressaca de la ciutat, ens esperava la tranquil·litat del Delta: viatges en barca, mercats flotants i visites vàries...Això si, ens va tocar matinar una mica...el gall encara dormia...!!!





 
Mercat flotant Cai Rang


Com ja sabeu, a causa de problemes tèsnics, anem amb una mica de retard actualitzant el blog. Mentre encrivim aquest post, ja hem perdut una mosquetera...s'ha quedat al Delta fent classes de rem....oioioooooi!!! Aramis et trobem a faltar!





23 d’ag. 2012

No hi ha dos sesnse tres...Greatests Hits 3


De Dalat vam continuar cap a Saigón. Vam passar dos dies en aquesta mega-urbe plena de soroll, fum i motos (4 milions de motos per uns 7 milions d'habitants...).Aquí una petita mostra.



Vam fer una passejada per la ciutat...i vam aprofitar per fer algunes compres...ja sabeu, coses imprescindibles...

Antiga Post Office de Saigón
Després de les compres al "Corte Inglés" de Saigón

I com a bones motxileres...vam acabar el dia a la planta 23 del Sheraton, prenent unes copes i disfrutants de les vistes nocturnes de la ciutat. No us penseu que ens vam vestir de llarg...quin poc glamour!!!










20 d’ag. 2012

Greatest Hits 2

Continuem!.. De Hué a Hoi An vam anar-hi amb moto amb el Lui i la seva família. Es fan dir Le Family Riders i són pura amabilitat. De fet, la mascareta que lluïm és gentilesa del pare. Un detall important perquè la ruta era molt llarga i el camí era ple de fums i pols.


Fer aquesta meravellosa ruta ens va permetre veure més detalls del país. Circulant vam passar per poblets, per l'Illa de Buda, per unes catarates on ens vam banyar, per l'espectacular Deo Hai Van Pass (Port dels Núvols) i vam parar a un restaurant flotant on vam menjar mooolt bé.





Hoi An és coneguda pels seus fanalets i per la seva mega-oferta de vestits de seda i trajes a mida. Diuen que és el poblet més bonic del Vietnam i realment és especial. Tot i que per fugir de taaants souvenirs ens vam veure "obligades" a refugiar-nos a una de les seves platges.



Com que anem tocant tots els transports... al següent destí hi vam arribar en sleeping bus. Però no amb seients reclinables, no... Que hi ha nivell! Aquí les nostres cames per que us feu una idea de la situació...


Després de 10 hores de bus, vam fer canvi de vehicle a Nha Trang (molt lleig, per cert) i amb cinc horetes més ens vam plantar a Dalat, ciudad de vacaciones. Un exemple de colonialisme francès molt kitch i freqüentat per parelles de "honeymoon". De l'estada destaquem el preciós sopar de Santa Maria a "L'Art Cafè". Vi de la terra i alegria!



 




17 d’ag. 2012

Greatest Hits

Degut a problemes tècnis us hem tingut molt desinformats, però aquí ens teniu per fer-vos un repàs dels nostres millors moments...

 

 Vaaaaaa...ara en serio...que Halong Bay és Patrimoni de la Humanitat!




La següent parada la vam fer a Ninh Binh i voltants. Ens va agradar especialment Tam Côc.



Després d'anar amb barco, caiac i barqueta fluvial amb iaies que remen amb els peus (estan realment en forma), vam tornar a agafar el tren direcció cap a Hué: Patrimoni de la Humanitat.


Ui! aquest moment a la piscina de l'hotel no és Patrimoni de la Humanitat (però s'hauria de declarar com a tal). El que si que és Patrimoni és la Ciutat Imperial.


Aquí estem a la Pagoda de Thien Mu a la riba del Huong River.


D'Hué a Hoi An vam fer una ruta meravellosa amb moto de la qual us en fem un avanç. Continuarà...